You are currently viewing Amazon till Sverige i höst – döden för Clas Ohlson?

Amazon till Sverige i höst – döden för Clas Ohlson?

Det ryktas om att Amazon lanserar i Sverige till hösten, med allt vad det innebär i utbud, priser och leveranstider. Det sägs bli döden för många webbutiker, men jag tror att pensionärsdagiset Clas Ohlson ligger illa till också. Inte bara för att det är just ett pensionärsdagis och att kunderna därmed trillar av pinn efterhand, utan också för att de har ett otroligt spretigt sortiment.

Det finns ingen vara där det är en självklarhet att den skall köpas från Clas Ohlson. Deras sortiment ser ut som ett hopkok från AliExpress, och det tror jag att Amazon gör bättre än Clas Ohlson. Clas styrka, och samtidigt deras svaghet, är de centrala butikerna. De lever också på sitt varumärke, ett tag till. När de försökte lansera i andra länder fallerade det, vilket också visar att affärsidén lever på linkelösen så fort de tappar igenkänningsvärdet.

Om det fanns ett bra sätt att korta Clas Ohlson skulle jag göra det, men det verkar bara finnas Minishort till hög ränta. Istället står jag på sidlinjen och ser om jag får rätt i slutändan.

Vad tror du om Clas Ohlson?

0 0 votes
Artikelbetyg
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments